Hermès v. Helmwald

Päiväkirja

00.00.0000 Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque rutrum sodales justo. Curabitur condimentum risus turpis, non vehicula elit pellentesque ac. Pellentesque varius augue eget lacus feugiat vestibulum. Proin at accumsan leo, in tincidunt est. Vivamus quis massa elit. Donec vestibulum tempor velit, et tincidunt ante scelerisque at. Mauris ac hendrerit eros, vel eleifend turpis. Donec aliquet orci sed nisi tincidunt venenatis elementum nec purus. Mauris ac bibendum lorem. Integer placerat quis augue suscipit imperdiet.

 

27.07.2018 Mutta mä pelkään piikkejä! | Eläinlääkärikäynti (153 sanaa)

Itse en ole henkilökohtaisesti pitänyt eläinlääkärikäyntejä aijemmin päivän perusohjelmaa merkittävämpänä tapahtumana. Onnekkaina asumme aivan klinikan vieressä, minkä vuoksi pakkasin Henryn traileriin puolituntia aijemmin kun aikamme oli. Henry ei ollut kovinkaan kiinnostuneen oloinen matkustamisesta ja pärskähtelikin muutaman kerran laitumen suuntaan ennen kuin nosteli jalkansa trailerin lastaussillalle. Olen kovin iloinen siitä, että Henry on näin lyhyessä ajassa oppinut erittäin fiksuksi trailerikäyttäytyjäksi. Klinikan pihalla ori vasta huomasi, että olemme aivan vieraassa paikassa ja alkoikin uteliaana vilkuilemaan ympärilleen. Muutaman muun hevosen huomatessaan se nosti päänsä korkealle ja tuijotteli hetken kohti klinikan ulko-ovea. Lähdin taluttamaan Henryä sisään klinikalle eikä ori reagoinut poikkeuksellisesti oikein mihinkään. Orille tehtäisiin ainoastaan perustarkastus sekä annettaisiin hevosinfluenssa+jäykkäkouristus -rokote. Eläinlääkärin tutkiessa Henryn jalkoja alkoi ori herpaantua ja steppailla paikoillaan. Yritin rauhoitella Henryä ja turha liikehdintä loppuikin nopeasti. Rokottaminen sujui lopulta hyvin, vaikka hieman ori luimistikin korviaan. Pian olimmekin valmiita lähtemään takaisin kotiin. Henry saisi viettää nyt muutaman päivän täysilevossa, jotta rokotuksista ei tulisi mitään sairasteluja.

 

15.06.2018 Tervetuloa maailmaan pikkuinen! | Päiväkirjamerkintä (310 sanaa)

Viime yö oli ollut elämässäni yksi sellainen, jonka varmasti tulen aina muistamaan. Vihdoin varsa, jota olen odottanut helmikuulta lähtien oli täällä. Kymmenen pisteen orivarsa oli kerrassaan upea, vauhdikas ja hieman jopa utelias. Olin saanut kunnian olla paikalla, kun Neridan tilaa seuranneet olivat olleet sitä mieltä, että varsa tulee syntymään seuraavana yönä. Jännittyneenä olin vapissut karsinan ulkopuolella, kun eläinlääkäri ja tallin henkilökunta tarkisti, että kaikki sujuu ongelmitta. Väsynyt tamma oli tuonut tummanruskean, lähes mustan orivarsan minulle. Ori vietti yön valvotusti emänsä kanssa. Aamulla pääsimme taas kohtaamaan varsan kanssa. Ori oli niin utelias ja reipas, että uskalsi tutkia jo paikkoja ilman emäänsä. Nerida pääsi ihan pienelle kävelylenkille ja ori kipitteli aivan rinta rinnan emänsä vierellä niin hyvin kun heikoilla jaloillaan pääsi. Olin ihan valmiina viemään orin jo mukanani takaisin Tanskaan, mutta ori viettäisi nyt aikaa vielä täällä ja lähtisi kanssani Tanskaan vasta kun olisi puolivuotias eli luovutusiässä. Tanskassa ori pääsisi parhaaseen ratsutukseen Hjorslev International Equestrian Centre:llä, jossa olin työskennellyt itse jo muutaman vuoden. Kilpailukeskuksen estevalmentajan kanssa olin läpikäynyt aikaisemmin varsoja, mutta niistä ei mikään ollut iskenyt. Kuin puolivahingossa törmäsin Henryn isään, ja silloin tiesin heti että tuosta orista haluan itselleni varsan.

Pian ori olikin valmis muuttamaan kanssani Tanskaan. Olin palannut Saksaan Henryn luo ja pääsin vihdoin pakkaamaan hevosta rekkaan. Muutama muukin hevonen lähti mukaamme Saksasta, joten Henryn ei tarvinnut matkustaa pitkää matkaa yksin. Ori oli todella hyväkäytöksinen rekassa, mikä oli yksi huolenaiheeni kun matkustelua ei orin kanssa ehditty suunnitelmista huolimatta hirveästi harjoitella. Matkaa kertyi lähes 700km. Hevoset saatiin turvallisesti ja ehjänä kuljetettua Tanskaan, mikä oli todella iso helpotus. Pitkillä matkoilla ja tuollaisen hevosrekan kanssa kun voi sattua vaikka millaisia kommelluksia. Ori sopeutui Tanskaan todella nopeasti. Henry vietti paljon aikaa toisen, hieman vanhemman, hannoverin kanssa. Nykyään ratsukoulutuksen aloittaneena ori on todettu todella potentiaaliseksi ja olen niin onnellinen, että päädyin juuri tähän varsaan. Henryn kanssa meillä on uskomattomat vuodet edessä, uskomattomien ihmisten ympäröimänä.

 

Ulkoasu © VRL-08368       virtuaalihevonen / a sim-game horse